HRC pakt de punten in en tegen Castricum


HRC heeft zaterdag in Castricum tegen de gelijknamige rugbyers met 22-28 gewonnen. Het was het tweede treffen tussen beide teams in de voorjaarscompetitie. Het eerste duel  was al door de Hagenaars met 45-4 winnend afgesloten.

De Haagse rugbyers konden nog steeds niet beschikken over de volledige selectie en hebben nog steeds drie gedispenseerde colts in het team. Desondanks schoten de Haagse rugbyers uit de startblokken.

Break
In de 7e minuut werd er een mooie break van HRC’er Freek Schuurman net niet afgemaakt door Tim de Jong. De toon was gezet want tien minuten later stond de 0-7 wel op het scorebord  na een mooie try van Castor Magis en een conversie van Tim Michel. Na een klein half uur kwamen de Castricummers bijna langszij door een try, maar misten de conversie: 5-7.  

Tim Michel kreeg vervolgens geel en dus moest HRC verder met een man minder. Twee tries zorgden vervolgens voor een 15-7 voorsprong voor de thuisploeg. Vlak voor rust haakten de Hagenaars weer aan door een try en een conversie van Freek Schuurman: 15-14.

Rood
Na de thee kreeg een speler van Cas rood. Het moest nu de rest van de wedstrijd met een man minder spelen. Daar profiteerde HRC optimaal van door een try van HRC-colt Silvester Bink met een conversie van Lorenzo Groos: 15-21. In de 55e minuut werd het weer stuivertje wisselen toen Castricum door een try en een conversie op 22-21 kwam.

In de slotfase zorgde Luc Scholler met een mooie actie en daaropvolgende try voor de nodige spanning waarna Lorenzo Groos met een conversie tussen de palen een einde maakte aan alle onzekerheid: 22-28.