HRC wint van RC Rotterdam

De halve/kruisfinales die bepalen welke teams het in de finale tegen elkaar zullen opnemen komen langzaam in zicht. De Rotterdamse RC stond tweede en HRC maar een paar puntjes daarachter op de derde plaats. De uitwedstrijd in Rotterdam deze zaterdag was dus wel een belangrijke pot.

Het flink toegestroomd publiek in Rotterdam zag David Weersma in de 15de minuut een penalty kick voor HRC missen. 3 minuten later was het wel raak: 0-3. Daarna had het thuisteam even het betere van het spel met tries inclusief conversies in de 21ste en 27ste minuut (14-3). Kees de Bruin zorgde op slag van rust voor aansluiting. De conversie door David was ook raak en daarmee werd de achterstand met de rust teruggebracht tot 14-10.

In de tweede helft had HRC weer de overhand en moest RRC met man en macht verdedigen, vaak en lang op de eigen try line.  In 19de minuut was het Tui Manos die het ovaal (eindelijk) over de lijn bracht (14-15). Toen in de 35ste minuut RRC uit een van de zeldzame aanvallen de penalty kick op de lat en daarna met wat geluk tussen de palen zag verdwijnen, stond het wat tegen de verhouding in 17-15. Maar in de 39ste minuut zorgde de try van Tyren Kroos toch voor gerechtigheid. De conversie van David Weersma was ook goed zodat HRC verdient won met 17-22 en daarmee ook de tweede plaats van RRC overneemt.