HRC verliest van Eemland

HRC 2 moest als eerste aan de bak in Amersfoort en trok na een spannende pot net aan het kortste eind. Eindstand. 29-24.

Eemland1 tegen HRC1 ging veel belovend van start voor de Haagse, in de 2de minuut wist David Weersma een penalty kick te benutten (0-3). 3 minuten later wist Eemland echter vanuit de maul een try te drukken en de lead te pakken (5-3). Weer 3 minuten verder. De 8ste minuut – was het HRC’s Olly White die scoorde en David Weersma liet de bal tussen de palen verdwijnen (5-10). Het spel bleef op en neer golven:
– 14de minuut try voor Eemland gedrukt tussen de palen en de conversie was dus geen probleem. 12-10
– 18de minuut try van Fiu Gibson en conversie door David. 12-17
– 24ste minuut try voor Eemland en een eenvoudige conversie. 19-17
– 37ste minuut try door Tui Manoa en weer een conversie van David.

Zo ging HRC toch met een kleine marge de rust in (19-24).

In de 2de minuut na rust werd er echter al weer een try door Eemland gedrukt en conversie was ook raak (26-24). Maar daarna  was het in de 8ste minuut aan Dorius Le Poole en David Weersma om de Haagse weer op voorsprong te zetten 26-31.

Maar toen was er even een onbalans, het thuisteam drukte in de 14de en de 36ste minuut tries die werden geconverteerd en zo stond het toch 40-31. Kai van Kampen bracht die achterstand in de dying seconds met een kick  nog terug tot 40-34, maar de winst ging weer (net) niet naar HRC.