Inzinking in tweede helft werd HRC fataal

Door een inzinking in de tweede helft zijn de rugbyers van HRC in het thuisduel tegen Eemland  tegen een 19-21 nederlaag opgelopen.

Voorafgaand aan de wedstrijd is de door een misdrijf om het leven gebrachte HRC speelster Renée Barendregt herdacht met 1 minuut stilte. Beide teams en de arbitrage hebben in het bijzijn van haar teamgenoten van Xtreme een gerbra op haar shirt met nummer 14 gelegd. De HRC heren droegen daarbij knalroze sokken als eerbetoon aan Renée.

Na de herdenking ging de wedstrijd goed van start. Luc Schöller scoorde vrijwel meteen een eerste try voor HRC en Tim Michel kickte de conversie raak: 7-0. Vervolgens kwam Eemland snel terug tot 7-5. Voor rust scoorde Tim de Jong de tweede try voor de thuisploeg en kickte Tim Michel de conversie weer raak: 14-5.

Na rust volgde er nog een try van Tim de Jong en ook de conversie kick van Tim Michel was raak: 19-5. Maar in het resterende deel van de tweede helft wist Eemland toch nog terug te komen door twee tries en te converteren waardoor de wedstrijd nipt verloren ging: 19-21.

Redactie: Ronald Mooiman

Foto’s: Frank van Leeuwen – Sportshoots.nl