HRC wint bij ’t Gooi

Een beladen pot, niet omdat de laatste fase in de Ereklasse ouderwets spannend is, maar omdat bij Gooi het fatale ongeluk van Joey Buskens nog zo vers was. Voor de thuisploeg reden om met extra vuur te spelen. Na ruim 20 minuten was het dan ook Gooi dat scoorde: 7-0. Tot het rustsignaal verandert niets en niemand daar nog wat aan.

Na de pauze wist HRC eerst met een kick (7-3), vervolgens met een geconverteerde try (Kai van Kampen 7-10) en nog een penalty (Björn Dolman) met 7-13 voor te komen. 20 minuten later (try en conversie) wist Gooi toch weer een punt voor te komen (14-13 spannend), maar 10 minuten voor het einde wist de Haagse RC nog een penalty te benutten en dit keer werd die voorsprong (14-16) in de laatste stukje wél vastgehouden.