HRC overtuigend langs URC

De rugbyers van de Haagsche Rugby Club hebben zaterdagmiddag op het eigen veld URC met 31-10 verslagen.

HRC kwam weer lekker uit de startblokken. Al na 4 minuten drukte Kaj Verhoorn (gedispenseerde Colt) het ovaal achter de lijn en kickte hij zelf de conversie tussen de palen: 7-0. Enkele minuten later brachten de Utrechters de voorsprong van HRC door een try terug tot slechts twee punten. De conversie werd echter gemist: 7-5.  De rest van de eerste helft golfde het wat op en neer. De thuisclub was wat slordig. Ook het samenspel was niet overtuigend omdat er weer wat verse krachten waren opgetrommeld om het team compleet te maken. Er werd niet meer gescoord voor rust.

Vierde zege
Snel in de tweede helft drukte Floris Dullemond een try voor HRC en trapte Kaj Verhoorn de conversie weer raak: 14-5. Laatstgenoemde was vervolgens ook  met een try succesvol, maar miste wel de conversie: 19-5. Er was geen enkele twijfel meer wie er na het laatste fluitsignaal als winnaar van het veld zou stappen. Twee tries van Haagse makelij zorgden voor een overtuigende 31-5 tussenstand waarna de Utrechters eindelijk in  staat waren om de Haagse verdediging te omzeilen. De tweede Utrechtse try zorgde voor een 31-10 eindstand in Haags voordeel. De Hagenaars pakten daarmee hun vierde overwinning in de Giro Voorjaarscompetitie.