HRC nipt onderuit tegen Rugby Club Rotterdam

HRC touche rugby werd deze zaterdag gehuldigd: zij zijn al Nederlands kampioen.

Voor de CJC teams stonden de halve finales op het programma en ook daar was het resultaat prachtig. Alle 3 de jeugd teams (Cubs, Junioren en Colts) van HRC wonnen hun halve finales en spelen 20 april in Amsterdam om het landskampioenschap.

Aansluitend vlamde HRC2 tegen RRC2. In de eerste helft drukte Sam Voorhoeve, Rossouw Coetzee, Jelle Straatman, Kris Franken en Filemon Schöller tries, waarvan er door de laatste flink wat werden geconverteerd. RCC zette er daar 2 tegenover en daarmee was de ruststand 36-12.

In de tweede helft deden Sam Voorhoeve, Filemon Schöller en Rossouw Coetzee er nog wat schepjes boven op. Ook RRC drukte er nog 3. De afgetekende winst (55-29) maakt dat HRC 2 de halve finale binnen kort thuis mag spelen.

En toen was de beurt aan HRC 1. Ook zij speelden tegen de Rugby Club Rotterdam. De start was voor de Haagse in 5de minuut wist Kai van Kampen – na een mooie interceptie – de eerste try voor HRC te drukken. De conversie van David Weersma ging ook tussen de staanders: 7-0. Daarna had RCC echter het betere van het spel. Een try met conversie in minuut 12, een penalty kick in minuut 25, nog een try met conversie in minuut 36 en in de 42ste minuut opnieuw try voor RRC. Deze conversie werd echter gestopt door Kees de Bruin zodat de mannen met 7-22 de rust in gingen.

Het begin van de 2e helft was weer voor HRC2 met in de 2e minuut een try Jono Schenck. Conversie van David Weersma bracht de stand op 14-22. Daaropvolgend miste RRC een penalty, scoorden ze nog wel een geconverteerde try (14-29). David Weersma liet de Haagse via een penalty wat verder aansluiten (17-29) en in 21 ste minuut kwam daar nog een try met conversie voor HRC bovenop: 24-29. RRC wist bijna direct toch weer wat afstand te nemen met een try. Ook deze conversie werd echter gekilled door HRC (Jono Schenck 24-34). Rustige momenten langs de lijn waren er echter geen moment meer. Nog geen 3 minuten later werd er door de Haagse gescoord (27ste minuut try door Tyren Kroos en conversie van David Weersma 31-34) en weer 3 minuten verder was het captain Olly White die – samen met David Weersma – the thuisteam eindelijk weer op voorsprong zette (38-34). Met 34ste minuten op de klok was het een maul die de volgende try (met conversie) voor HRC inluidde (45-34). 2 minuten verder versprong het bord weer nu naar 45-34 (RRC scored zonder conversie). Het beide team toegestroomde publiek stond dan weer met ingehouden adem, dan weer de longen uit het lijf te schreeuwen tot RRC in de extra tijd scoorde en converteerde 45-46….Je kan kennelijk niet alles hebben….