Waterpolo Den Haag: Bekerwedstrijden tegen topteams

Komend weekend speelt Waterpolo Den Haag, zaterdag uit tegen WIDEX GZC Donk in Gouda en op 1ste Pinksterdag tegen ZV de Zaan in het Hofbad, de laatste twee bekerwedstrijden. Een zware kluif voor de Hagenaars, daar beide tegenstanders het afgelopen weekend streden om het landskampioenschap. In drie wedstrijden wist WIDEX GZC Donk te winnen van ZV de Zaan en de titel mee naar Gouda te nemen.

Waterpolo Den Haag, momenteel op de vierde plaats in de bekerpoule, heeft minder wedstrijdritme, terwijl beide tegenstanders in de play-offs vele wedstrijden hebben gespeeld. Ondanks dat zijn het uitstekende wedstrijden, voor de Haagse mannen om ervaring op te doen, ter voorbereiding op het komende seizoen.

De nummers 1 en 2 van de beide poules spelen kruiswedstrijden voor plaatsing in de finale.

De dames en heren finales worden op 6 juni 2021 in het Hofbad gespeeld, echter zonder publiek. Zowel bij de dames als heren zijn de finalisten nog niet bekend. 

Alle wedstrijden zijn via livestream te volgen.

Redactie en foto: Frank van Leeuwen – Sportshoots.nl