Waterpolo Den Haag heeft een zwaar weekend

De Haagse waterpolomannen verloren beide wedstrijden in het dubbele speelweekend. Zaterdag was GZC Donk met 14-9 de bovenliggende partij in Gouda en zondagavond in het Hofbad nam ZPC Amersfoort de winst mee naar huis met 9-14.

De verliespartijen tegen de top 5 teams in de eredivisie is in feite ingecalculeerd. Het verschil is dat deze teams beschikken over spelers, die of uitkomen in Team NL, of worden gehaald uit het  buitenland. Waterpolo Den Haag beschikt in feite over spelers die uit Den Haag en omgeving komen en als echte amateurs deze sport op het hoogste niveau beoefenen. Het ontlopen van de degradatie hangt in feite af van de twee laatste wedstrijden van de competitie.

Het team van coach Mark van Engelen kan gezien eerdere resultaten, waaronder een overwinning tegen de koploper, best kans maken op nog een jaar Eredivisie. 

Het komend weekend wacht nog een moeilijke thuiswedstrijd tegen Het Ravijn uit Nijverdal. Hierna volgen in het weekend van 26 en 27 maart de belangrijke wedstrijden uit tegen PSV in Eindhoven en thuis tegen BZC Schuurman uit Borculo.

Redactie: Sportshoots.nl

Foto’s: Frank van Leeuwen, meer foto’s Sportsnap.nl