Doelman Joris Geurts uitblinker bij Waterpolo Den Haag

Dat de mannen van Waterpolo Den Haag een moeilijke wedstrijd tegen Het Ravijn zouden hebben was bekend. In de eerste helft van de wedstrijd, met een tussenstand van 6-7, was hier echter niets van te merken en de Haagse mannen konden goed meekomen. In het verloop van de wedstrijd haperende echter het blijven scoren van doelpunten en liep Het Ravijn uit naar een 8-12 overwinning.

Joris Geurts, de doelman van Waterpolo Den Haag, wist driemaal achtereen een doelpunt  te voorkomen door telkens een doorgebroken speler van het Ravijn af te stoppen in een “een op een” situatie. Dit was kenmerkend in het tweede gedeelte van de van de wedstrijd. Waar Geurts de onmogelijke ballen wist te stoppen, bleken de Haagse aanvallers maar slechts tweemaal tot scoren te kunnen komen. De mannen uit Nijverdal, die momenteel op de derde plaats vertoeven en de play-offs voor het kampioenschap inzicht hebben lieten zich niet verrassen door de hardwerkende Hagenaars.

Komend weekend is het erop of eronder voor de mannen van Coach Mark van Engelen. Twee maal winst is noodzakelijk om het eredivisie schap weer met een jaar te verlengen. Dan moet er uit tegen PSV in Eindhoven en zondag thuis tegen BZC Borculo worden gewonnen. Een zware opgave, maar met een doelman in vorm en met vlagen goed spel zijn er zeker mogelijkheden.

SVH Rotterdam is inmiddels gedegradeerd. Mocht Waterpolo Den Haag op de 13 plaats eindigen, dan is directe degradatie een feit. De 12de plaats geeft recht op een PD wedstrijd tegen de kampioen van de 1ste divisie. 

Redactie: Sportshoots
Foto’s: Frank van Leeuwen – Meer foto’s op SportSnap