Waterpolo Den Haag hangt aan een zijden draadje

De Haagse waterpolomannen hebben niet de volledige winst binnen gehaald dit weekend om zich veilig te spelen in de Eredivisie. Zaterdag werd de uitwedstrijd in Eindhoven tegen PSV verloren met 10-7. Daar tegenover was de thuiswinst op zondagavond tegen BZC Schuurman uit Borculo met 10-8 een verdiende overwinning.

Nu is het afwachten voor de mannen van coach Mark van Engelen wat BZC Borculo nog in de twee resterende wedstrijden gaat doen. Deze wedstrijden worden pas eind april gespeeld en tot die tijd is het afwachten. Mocht BZC Borculo een wedstrijd winnen dan is de Haagse brigade gedegradeerd. Voorlopig wacht voor de Hagenaars het bekertreffen tegen SVH uit Rotterdam het komende weekend.  In twee wedstrijden kan men de volgende ronde bereiken.

Haagse waterpolodames lopen over WZC Zoetermeer heen

Zaterdag was WZC geen partij voor de dames van Waterpolo Den Haag. Met 21-3 was het een spelletje van kat en muis en waren de Haagse dames wel bijzonder op schot. De  Zwitserse internationaal Lotti Verhagen wist maar liefst 9 keer de doelvrouw van WZC te passeren. De Haagse dames staan na deze overwinning op kop en zijn hard op weg om een Eredivisie ticket te pakken. WZC moet zich zorgen gaan maken om lijfsbehoud in de 1ste divisie.

Redactie: Sportshoots.nl
Foto’s mannen: Frank van Leeuwen – Meer foto’s op SportSnap
Foto’s vrouwen: Olaf Otten – Meer foto’s op SportSnap