Waterpolo Den Haag vergeet te winnen

Een wedstrijd waar het om “des keizers baard” ging en beide partijen nog even het onderste uit de kan wilden halen met als gevolg: twee rode kaarten. De laatste competitiewedstrijd werd afgesloten door twee teams, die voor de volle winst gingen, echter waren vergeten dat het resultaat geen invloed zou hebben op de eindstand van de competitie. De Eindhovenaren vertrokken met een 15-10 winst uit het Haagse Hofbad.

Bij de Hagenaars was Bart Turk het stoutste jongetje van de klas en bij PSV was coach Lindhout, de man die geen eerbied had voor de scheidrechter. Beiden verlieten voortijdig het zwembad. De Haagse waterpoloërs, waar drie basisspelers werden gemist, liepen tegen een onnodige verliespartij aan waar meer in had gezeten.

  • Waterpolo Den Haag

Weggegeven
In de derde periode werd de wedstrijd in feite weggegeven door de mannen van coach Mark van Engelen. Een periode afsluiten met 2-6 was beslissend voor deze wedstrijd en niet meer in te halen. De mannen uit Eindhoven speelden, zonder de weggestuurde coach, een beetje stuurloos en wisten in de laatste periode nog maar twee maal te scoren.

Aan Haagse zijde was topschutter Koen Heiden met 6 doelpunten aardig op dreef. Maar het gewenste resultaat bleef uit, om de laatste competitiewedstrijd in winst om te zetten.

Volgend seizoen zal de eredivisie weer met publiek worden gespeeld en kan men in Den Haag weer genieten van eredivisie waterpolo in het Hofbad.

De doelpunten werden gemaakt door: Koen Heiden 6x, Jeroen Willemsen 2x, Rody Molenkamp en Bram Goedhart elk 1x.

Redactie en foto’s; Frank van Leeuwen – Sportshoots.nl