Verdiende winst van de Haagse waterpolomannen

Waterpolo Den Haag is als team opgestaan en blijft punten binnenslepen. De Haagse ooievaars wisten in de thuiswedstrijd tegen ZPB Barendrecht, in een spannende wedstrijd, met 10-9 te winnen. Het vertrouwen in een goed resultaat straalde het team van Mark van Engelen de gehele wedstrijd uit.

Vanaf het begin bleef het team gecontroleerd spelen, ondanks een opgelopen achterstand van 2 doelpunten in de tweede periode. In de derde periode werd de wedstrijd omgekeerd in een voorsprong door vier Haagse treffers. De 8-7 voorsprong werd in het laatste deel van de wedstrijd uitgebouwd naar een 10-7 stand. Opgelegde kansen en de “een op een” situaties voor de keeper van ZPB werden niet benut. In de laatste twee minuten kwam ZPB met twee doelpunten dichtbij een gelijkspel. Echter weer bleek de Haagse doelman, Joris Geurts, een sta in de weg voor ZPB en trok de winst over de eindstreep.

De komende vier wedstrijden tegen de topploegen in de Eredivisie, zijn een uitdaging om het goede spel en vertrouwen te belonen met punten.

Haagse doelpunten werden gescoord door: Koen Heiden, Jeroen Willemsen en Fabian van Niekerk elk 2x. Eenmaal werd er gescoord door, Coen Berendse, Twan de Kadt, Bram Goedhart en Bart Turk.

Redactie: Sportshoots.nl
Foto’s: Maarten Knol – Meer foto’s op SportSnap