Hellas geeft overwinning in laatste kwartier weg tegen Houten

Op zaterdagavond was het tijd voor de wedstrijd Houten tegen Hellas, een wedstrijd die de vorige keer in de laatste paar minuten werd beslist en nu ook weer een spectaculair duel was.

De wedstrijd begon met een heel hoog tempo en goede aanvallen, vooral aan de kant van Houten dat sterk begon en gelijk een voorsprong van 8-4 pakte. Dat was een teken voor Hellas om wakker te worden en dat lieten ze zien met lange en goede aanvallen, vooral Olivier Beltman viel sterk in met 3 mooie goals. Met een stand van 15-17 in het voordeel van Hellas zochten beiden ploegen de kleedkamer op.

In de tweede helft ging Hellas rustig door met het goede spel, er werd met een hoog tempo gespeeld en de kansen werden goed benut. Houten liet het er niet bij zitten en besloot om het tempo omhoog te gooien en met goede schoten van afstand kwamen ze weer terug in de wedstrijd. Met nog een kwartier te spelen stond het 23-25 in het voordeel van Hellas.

In het laatste kwartier had Hellas moeite om tot scoren te komen. De vermoeidheid sloeg toe en het resultaat hiervan was dat Hellas te snel wilde afsluiten en het vizier niet meer op scherp stond. In het laatste kwartier wist Hellas maar 2 keer te scoren en dit bood Houten de kans de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dit gebeurde dan  ook en het eindsignaal klonk bij 29-27 in het voordeel van Houten.

Redactie: Loek van Bergen en Henegouwen