V&L wel prooi voor WHC/Hercules

Het spelschema van de bond had voor de selectie van Bart de Koning en Richard Rijkens drie Limburgse opponenten op rij op de kalender geplaatst. het Na het verlies tegen BFC en de remise tegen Bevo 2 vorige week, kreeg de selectie in sporthal Loosduinen nog één kans om de volle buit binnen te halen. Op basis van de ranglijst had de thuisploeg de beste papieren en derhalve kon rode lantaarndrager V&L uit Venlo rekenen op een getergde Haagse formatie.

Ondanks de goede bedoelingen waren het toch de bezoekers die ‘brutaal’ de leiding namen maar lang kon men hier niet van genieten want binnen 10 minuten waren de rollen al weer omgedraaid en liep WHC/Hercules snel uit naar een comfortabele voorsprong van 8-3 en dit was voor V&L-coach Martin Vlijm het sein voor een time out. Z’n tactische aanwijzingen zorgden ook voor wat meer lijn in het spel van z’n discipelen maar de korte opleving werd vervolgens weer rap teniet gedaan door de Hagenaars met snel uitgevoerde break outs en ook goalie Ole van Grieken schoot met scherp in het lege doel van de Limburgers en na 30 minuten stond de teller al op 15-7.

In het handbal kan een duel nog wel eens helemaal kantelen maar dit V&L was te zwak om nog maar iets van spanning in de wedstrijd terug te brengen. Het combinatieteam begon ook steeds beter te verdedigen. Men liep hierdoor nog wat verder uit waarbij het verschil altijd rond de 10 doelpunten schommelde. De staf kon dan ook alle inzetbare spelers de nodige speelminuten geven en dat gaf ook reservegoalie Alex Neagu de kans om een duit in het zakje te doen met een geweldige 7-meter stop. Hoekspeler Tom Scheepmaker zorgde er met zijn enige treffer van de avond voor dat z’n maatjes voor de 5e maal op rij een totaal van 31 doelpunten op het wedstrijdformulier kregen bijgeschreven. V&L zorgde met haar 21ste treffer voor de uiteindelijk uitslag van 31-21.

Derhalve 2 punten in de knip en met het oog op volgende week als de huidige nummer 2, Houten, naar Boswijk komt, een prima generale maar dan zal de tegenstand natuurlijk wel van een geheel ander niveau zijn, maar zeker een duel om naar uit te kijken!

Redactie: WHC/Hercules
Foto: Archief SportSnap