WHC/Hercules pakt volle buit in Almere

De handballers van WHC/Hercules hebben in Almere tegen Havas met 31-27 gewonnen. De thuiswedstrijd eerder in dit bijzondere seizoen werd nog verloren met 28-29.

Met een gehavend team door veel blessures begonnen de Haagse handballers wat slordig aan de wedstrijd. Vooral de verdediging liet wat steken vallen en hield zich niet aan de opdrachten van coach Richard Rijkens. Hierdoor bleef het combinatieteam tot halverwege de eerste helft tegen een achterstand aankijken. Aanvallend waren Michel Verbeij en Jonah Baak sterk aanwezig .Na zo’n 13 minuten kreeg WHC/Hercules aan de hand van routinier Stefan Coster en door een serie knappe stops van Jens Dijkstra de overhand en kwam terug tot 10-10. Hierop kreeg Dijkstra een bal vol op de neus waarop hij aan de kant verzorgd moest worden. Ole van Grieken kwam hierop het veld in en stopte direct een strafworp. Bovendien had hij nog twee mooie stops waardoor er met een 12-16 voorsprong gerust kon worden.

In de tweede helft liepen bezoekers redelijk makkelijk weg naar een 20-27 voorsprong. Dit door mooi combinatie spel en een sterk spelende Koen Houdijk. Nadat leek of de afspraken die gemaakt werden waren vergeten, kwam Havas terug tot 27-29. Vervolgens kreeg keeper Ole van Grieken de bal op het hoofd, en kwam Dijkstra terug in het veld. Hij stopte ook knap een starfworp en een vrijwel vrijebal vanaf de cirkel. Hierdoor kon de voorsprong weer worden uitgebouwd naar 27-31. Een van de hoogtepunten van de wedstrijd waren de eerste speelminuten van Teun de Hoog na een langdurige blessure.

Topscorers: Michel Verbeij, Koen Houdijk en Stefan Coster (alle 5 treffers).