Geen winnaar bij WHC/Hercules – Bevo HC 2

Na de vrij kansloze nederlaag in Limburg tegen BFC een week eerder was de ploeg van Richard Rijkens en Bart de Koning er gisteravond op gebrand zich voor eigen publiek te revancheren met een  sterke performance tegen een andere Limburgse opponent Bevo HC 2.

Het combinatieteam ‘knalde’ dan ook uit de startblokken door full speed de aanval te zoeken en dat leek ook effect te hebben want binnen no time had de thuisformatie een 2-0 voorsprong genomen. De bezoekers waren hier nochtans van onder de indruk en nivelleerde de achterstand bijna meteen.

Al gauw bleek door het gelijk opgaande scoreverloop dat beide ploegen weinig voor elkaar onderdeden waarbij het Haagse team tot 5 minuten voor rust steeds een minimale voorsprong kon nemen maar de Limburgse gasten het initiatief vervolgens wisten over te nemen en dit tot halverwege de 2e helft ook in stand hielden.

Gelijk het ‘Haags kwartiertje’ van de voetballende collega’s uit Den Haag, zette WHC/Hercules aan voor een finale overname en dat leek ook te gaan lukken toen Jonah Baak (met 5 doelpunten topscorer aan Haagse zijde) 5 minuten voor tijd voor een klein gaatje van 2 wist te zorgen (29-27) maar Bevo HC 2 richtte zich op en kwam toch weer langszij. De thuisploeg kreeg nog een kans op een laatste aanval maar de opzet smoorde in de verdediging van de Limburgers waardoor de eindstand, geheel overeenkomstig het spelbeeld, werd bepaald op 31-31.

Ook de komende 2 weken speelt de Haagse selectie voor eigen publiek. Volgende week ontvangt het in Loosduinen rode lantaarndrager V&L, ook uit Limburg en een week later staat in Boswijk de kraker tegen de nummer 2 in de eredivisie, Houten op de kalender.

Redactie: WHC/Hercules
Foto’s: Michel Finkelnberg – Meer foto’s op SportSnap