Hellastrainer Joris Witjens: “Als wij onze basisafspraken nakomen, zijn wij een hele sterke ploeg”

Foto Hellas

Na het vertrek van Hellastrainer Roestenburg vorig seizoen, nam Joris Witjens het roer over. Dit seizoen werd de technische staf van de herenselectie versterkt met Maura Visser en Björn Budding.

De Helleenen kennen een goede eerste seizoenshelft. Afgelopen week sprak Freek Verelzen van sportsignaal met Joris Witjens over het niveau van de selectie, de eerst seizoenshelft en natuurlijk de verwachtingen.

“Gezien de stand kan je zeggen dat we een aardig niveau hebben, maar dan moeten we wel geconcentreerd blijven spelen”.

De doelstelling voor dit seizoen is eindigen bij de bovenste zes. Witjens, die in 2008 als speler van Hellas nog Nederlands kampioen werd, denkt dat de doelstelling zeker haalbaar is, mits zijn ploeg ‘heel’ blijft. “Het begin van de competitie verliep stroef wegens de vele blessures. Op dit moment missen wij onze eerste keeper. Ik denk, dat als we niet te veel last hebben van blessures, we mee kunnen blijven draaien bovenin”. Ondanks het gemis van de keeper heeft Hellas de minste tegendoelpunten van de competitie.

Eigen ambities heeft Witjens niet. Daar is hij, na eigen zeggen, in het verleden wel eens de mist mee ingegaan. “Ik wilde te graag de goede trainer zijn en dacht niet meer na over het belang van het team. Hier heb ik van geleerd en alles draait nu om Hellas”.

“Bij Hellas is er zeker ruimte voor talenten”, zegt Witjens. Zo heeft de herenselectie al een jonge selectie, omdat er dit seizoen een paar spelers van de A-jeugd zijn doorgestroomd. Verder kan Witjens beschikken over een jeugdinternational in de B-selectie die af en toe al meedraait met het eerste.

Aanstaande zaterdag spelen de Helleenen een uitwedstrijd in Eindhoven tegen PSV. Op papier een gemakkelijke overwinning, echter denkt Witjens hier anders over. “Elke wedstrijd kan lastig zijn maar als wij onze basisafspraken nakomen, zijn wij een hele sterke ploeg.”