Hellas verliest wederom nipt

Op maandag 28 maart speelde HV Hellas een inhaal wedstrijd tegen de directe concurrent DFS Arnhem. Na de nipte nederlaag tegen E&O waren de Hellenen op zoek naar een overwinning. Dit beloofde een spannende wedstrijd te worden gezien het verschil van een een punt op de ranglijst.

HV Hellas begon de wedstrijd uitstekend en liet meteen merken dat zij het Arnhem lastig gingen maken. Met een goede verdediging en vloeiende aanvallen kwamen de Hellenen na tien minuten op een voorsprong van 7-4. Aan beide kanten werden mooie aanvallen afgerond wat resulteerde in een stand van 10-11 in het voordeel van Arnhem met nog tien minuten te spelen. Na een aantal tijdstraffen aan de kant van Hellas en een rode voor de ervaren Leon van Schie kon Arnhem nog voor de rust uitlopen naar een voorsprong van 15-17

Na de rust was de taak van de Hellenen om zich te herpakken na de rooie kaart. Al snel werd duidelijk dat dit was gebeurd. Hellas bleef in het spoor van de gasten uit Arnhem. Met nog vijftien minuten te spelen was het verschil inmiddels opgelopen naar twee punten in het voordeel van Arnhem. Dit kleine verschil zorgde voor een spannende laatste vijftien minuten.

Hellas knokte zich dankzij doelpunten van Ismail Fakhir en Yannick van Zundert terug tot een gelijke stand, waarna Hellas niet door kon pakken en met nog zeven minuten te spelen weer tegen een achterstand van twee doelpunten aan keek. De mannen uit Den Haag gaven wederom niet op en knokte zich terug tot een gelijkspel. Met nog 5 minuten op de klok werd Hellas slordig waardoor Arnhem kon uitlopen. Dit keer werd het niet meer omgebogen waardoor de mannen uit Arnhem de punten mee naar huis namen. De eindstand was 27-28