Hellas en WHC/Hercules spelen gelijk in handbalderby

Zaterdag stonden de handbalheren van HV Hellas en WHC/Hercules tegenover elkaar in de alternatieve competitie. Waar WHC/Hercules al wist te winnen van Kras/Volendam 2 wachten de mannen van Hellas nog op hun eerste overwinning in de nulpuntencompetitie. De spannende wedstrijd eindigde uiteindelijk in 22-22.

Ondanks de openingstreffer van Ziggy Eijsenring nam Hellas het voortouw in het duel. Mede dankzij de terugkeer van Ubbo Starrenburg, de rechteropbouwer is bezig aan zijn laatste wedstrijden, nam Hellas de leiding. De vierde zevenmeter van Wessel Coster zorgde voor de terechte 14-11 voorsprong. Smetje op de eerste helft was het uitvallen van Kevin Pronk.

Na rust kwam WHC/Hercules goed terug in de wedstrijd. Onder aanvoering van Jari van de Moosdijk kwam de fusieploeg terug tot 20-19. Ubbo Starrenburg zette Hellas vervolgens weer op een 21-19 voorsprong maar de al eerder genoemde Van de Moosdijk zorgde bij 21-20 voor de aansluitingstreffer. Een van de vele technische fouten van Hellas leidde de gelijkmaker in, Ziggy Eijsenrink was als eerste aan de overkant en passeerde de van een enkelblessure teruggekeerde Caspar Hovingh.

Vier minuten voor tijd pakte Hellas dan toch weer de voorsprong, Thomas Beltman was al eerste bij de afvallende bal en schoot de rebound zonder problemen binnen. Twee minuten later zorgde Michiel van Beynum vanaf de cirkel voor opnieuw de gelijke stand. Een nieuwe technische fout gaf WHC/Hercules de kans om de eerste voorsprong sinds 0-1 te pakken maar een uitstekende redding van Hovingh op het schot van Van de Moosdijk gaf Hellas een laatste kans de wedstrijd naar zich toe te trekken. De laatste aanval kwam terecht bij Thierry van Zundert ,maar hij vond het bovenbeen van de doelman van de uitploeg waardoor de spannende derby in 22-22 eindigde.

“Als je drie maal 4 punten uitloopt moet je zo’n wedstrijd afmaken”, aldus een teleurgestelde Hellas coach Maarten Roestenburg. “Dat verzuimden we en daardoor konden zij terugkomen in de wedstrijd. 22 tegentreffers is sterk maar 22 voor is niet goed genoeg”. Aanvoerder Loek van Bergen en Henegouwen voegde daar nog aan toe dat het spel te rommelig was en dat er teveel technische fouten werden gemaakt waardoor WHC/Hercules te gemakkelijk terugkwam in de wedstrijd.

Volgende week gaat Hellas op bezoek bij het tweede team van Kras/Volendam. De Volendammers verloren dit weekend ruim van Houten. In de laatste wedstrijd van deze speelronde pakte Aalsmeer 2 met het kleinst mogelijke verschil de zege tegen HAVAS.

Redactie: Loek van Bergen en Henegouwen
Foto’s: Jet van Bergen en Henegouwen