Hellas verliest van Aalsmeer

Zondagmiddag speelden de handballers van Hellas uit tegen het opleidingsteam van Aalsmeer. Na een spannende wedstrijd in de Bollenstreek vol strijd stond na 60 minuten Aalsmeer aan de goede kant van de score: 27-24.

Hellas begon sterk aan de wedstrijd. Met een goede dekking en een aantal goede reddingen van Rens Hulspas werd een klein gaatje geslagen. Helaas lukte het de Hagenaars niet om in de aanval het doel te vinden en na 15 minuten stond het dan ook maar 3-4 in het voordeel van Hellas. Het tweede deel van de eerste helft kwamen de goal wat meer gevonden. Met een aantal goede break-outs van Thierry van Zundert stond Hellas aan de goede kant van de score (4-7). Daarna werd de dekking wat minder fel waardoor ook Aalsmeer tot meer kansen kwam. Hellas werd wel beloond voor de goede eerste helft en ging met een voorsprong de rust in (12-13).

Direct na rust verliep het allemaal wat moeizamer voor Hellas. De ploeg had moeite de ruimte te vinden tegen de 6-0 dekking van Aalsmeer. Door wederom een aantal goede reddingen van de Haagse goalie bleef Hellas in de wedstrijd en met een 21-24 score met nog 8 minuten te spelen, leek Hellas op weg naar de eerste overwinning van deze oefencompetitie. Daarna zakte Hellas in. Door een aantal onnodige twee-minuten-straffen bleef het aanvallende spel onder peil, terwijl Aalsmeer gebruik maakte van de ruimte. Dat resulteerde uiteindelijk in een nederlaag voor Hellas (27-24).

Ondanks het verlies was Hellas tevreden over een aantal periodes van de wedstrijd waarin er goed handbal werd gespeeld. Met een aantal mensen op nieuwe posities was het af en toe even zoeken.

Volgende week hebben de heren van Hellas een weekendje vrij.

Redactie: Loek van Bergen en Henegouwen
Foto’s: Jet van Bergen en Henegouwen