Wederom gelijkspel voor WHC-Hercules

WHC-Hercules heeft in sporthal Loosduinen niet kunnen winnen van Aalsmeer. Na een leuke en spannende wedstrijd wist Aalsmeer in het laatste kwartier de achterstand van 5 punten goed te maken waardoor WHC-Hercules, net als vorige week, met 22-22 gelijk speelde.

Nadat iedereen van WHC-Hercules zich 2 uur voor de wedstrijd had verzameld en alle aanwezigen negatief getest waren, kon de voorbereiding van de wedstrijd echt beginnen. Voor de spelers van WHC-Hercules is dit intussen een redelijke routine geworden aangezien deze testen ook doordeweeks gedaan moeten worden om de competitie mogelijk te maken.

WHC-Hercules (de nummer 10 in de competitie) ontving in sporthal Loosduinen Aalsmeer de nummer 6 van de competitie. Na de warming-up van beide partijen, onder het genot van opzwepende muziek, kon de wedstrijd beginnen. Ook was er een livestream georganiseerd zodat iedereen deze wedstijd ook thuis kon kijken.

Aalsmeer begon goed aan de wedstrijd, waar WHC-Hercules wat stroef begon, en dus keek de ploeg uit Den Haag al snel tegen een 1-3 achterstand aan. Na de eerste 8 minuten ging het bij WHC-Hercules steeds beter lopen en werd het door goed aanvalsspel 3-3. Hierna bleef het lange tijd gelijk opgaan. Na een slordige fase van beide partijen, waarin veel kansen werden gemist, kwam Aalsmeer met 2 punten voor. Echter kreeg de ploeg uit Noord-Holland niet echt grip op het aanvalsspel van de Hagenezen waardoor WHC-Hercules 2 strafworpen kreeg en het de stand weer op 7-7 brachten. De volgende minuten in de eerste helft ging het spel op en neer waarin Aalsmeer net iets effectiever was met het afronden van de kansen, waardoor bij de rust 10-12 op het scorebord stond.

Na de rust schoot de thuisspelende ploeg uit de startblokken. Nadat de achterstand was omgebogen naar een 15-14 voorsprong ging WHC-Hercules geloven dat er een overwinning in zat. Door goed aanvalsspel, en omdat Tim Frenk alle strafworpen die WHC-Hercules kreeg benutte, keken de bezoekers met nog 13 minuten te spelen tegen een 20-15 achterstand aan. Behalve de aanval stond ook de verdediging van WHC-Hercules zijn mannetje.

Met nog 10 minuten te gaan ging Aalsmeer alles of niets spelen. Wanneer zij in onder tal speelden werd de keeper gewisseld voor een veldspeler waardoor ze toch de volledige aanval konden spelen. Eén keer wist WHC-Hercules hier met een mooi afstandsschot gebruik van te maken maar de druk van Aalsmeer nam beetje bij beetje toe.

Aalsmeer, dat langzaam het gat aan het dichten was, maakte met nog 1 minuut te spelen de 22-22. Helaas kon WHC-Hercules hier niet meer op reageren en speelde het team net als vorige week met 22-22 gelijk. “Vorige week wonnen we een punt en nu verliezen we een punt” was het gevoel dat overheerste na afloop.

Redactie en foto’s: Erik de Kleijn