Zwaar weekend voor Waterpolo Den Haag

De Haagse waterpoloërs spelen a.s. zaterdag 24 april een uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat ZV De Zaan. Momenteel staat deze Zaanse formatie op de tweede plaats van de ranglijst achter het Utrechtse UZSC. Op zondag reizen de Haagse mannen af naar Ede om tegen Polar Bears te spelen. De “Beren” zijn nog volop in de race voor de 8e plaats, welke recht geeft  voor deelname aan de kampioenpoule wedstrijden.

Afgelopen week heeft Waterpolo Den Haag maar liefst ZES punten in mindering gekregen van de KNZB omdat men twee wedstrijden i.v.m. Corona niet konden spelen. De sociale voorzichtigheid om de tegenstander niet met Corona te confronteren is dus niet lonend gebleken. Waterpolo Den Haag beschikt, ook het komend weekend,  nog steeds niet over deze drie spelers die door Corona zijn uitgevallen.

Eredivisie
De formatie van Mark van Engelen, die volgend seizoen weer in eredivisie uitkomt, reizen dus af met een gehavende selectie. De coach is echter wel verbaasd hoe de KNZB tot deze uitspraak is gekomen; “Wij hadden aangegeven dat twee spelers positief waren getest voor de wedstrijd, zaterdag twee weken geleden, en dat een derde speler waarschijnlijk ook positief zou zijn. Dit bleek ook op zondag zo te zijn. Nu missen we absoluut 3 spelers door Corona, wat betekent dat je niet hoeft te spelen. Er is nu echter uitdrukkelijk verzocht om te spelen. De wedstrijden moeten namelijk voor 1 mei zijn gespeeld  i.v.m. de eindstand en plaatsing voor de kampioenspoulewedstrijden.  Nu zijn wij wel bereid om deze wedstrijden te spelen, echter het blijft een “Hocus Pokus” KNZB regelement met Corona in deze halve competitie opzet”.

Naamsponsor
De Haagse formatie is momenteel driftig op zoek naar een naamsponsor voor het komende seizoen om  sportief gezien een stap omhoog te zetten in de eredivisie. Extra trainingsuren in een zwembad zijn niet bepaald een koopje en een trainingskamp zijn wel minimale voorwaarde die men wil invullen. De overige teams in de eredivisie beschikken over betaalde spelers, die men veelvuldig over laat komen uit het buitenland. Dit laatste is voor de Hagenaars geen optie, daar men de voorkeur geeft aan de huidige talenten in de selectie.

Beide wedstrijden zijn via Livestream te volgen voor de Haagse supporters.

Redactie en foto: Frank van Leeuwen – Sportshoots.nl