Fraaie winstpartij van Waterpolo Den Haag

De Haagse waterpoloërs hebben zaterdagmiddag met 14-10 (periode standen; 2-2, 7-4, 9-7 en 14-10)  gewonnen van ZPB Barendrecht. Ondanks dat er drie spelers ontbraken bij Waterpolo Den Haag door positieve coronatesten, was de eerste winstpartij in de eredivisie een feit.

De brede selectie met veel jonge talenten, liet zien dat men ook goed kan meekomen op dit niveau. Coach Mark van Engelen was dan ook tevreden na afloop. “ In deze wedstrijd hebben we laten zien dat onze selectie in staat is om tegenslagen op te vangen. Het investeren in jonge talenten is de moeite waard en betaalde zich uit vandaag. Komend seizoen spelen we weer in de eredivisie en willen daar absoluut als team laten zien dat we daar thuis horen”.

  • Waterpolo Den Haag

De talentvolle Haagse doelman Joris Geurts onderscheidde zich met fabelachtige reddingen en gaf het team vertrouwen en liet zien dat de winst mogelijk was. Na de tweede periode, stand 7-4, werden er enkele aanvallen niet goed afgerond en kon ZPB nog terugkomen tot 9-7.

Controle
Het laatste deel van de wedstrijd lieten de Haagse mannen duidelijk zien dat men heeft geleerd om de wedstrijd onder controle te krijgen en over de streep te trekken. Koen Heiden vergrootte de voorsprong en Patrick Zoutenbier maakte het af met de twee laatste doelpunten.

De Haagse doelpunten werden gescoord door Daan Heiden en Twan de Kadt (elk 3), Koen Heiden, Patrick Zoutenbier en Fabian van Niekerk (elk 2), Jorick Amesz en Jeroen Willemsen (elk 1).

Redactie en foto’s: Frank van Leeuwen – Sportshoots.nl