Haagse waterpoloërs sluiten competitie af

Waterpolo Den Haag heeft de twee laatste uitwedstrijden, tegen ZV de Zaan en Polar Bears, met verlies afgesloten, respectievelijk met 17-8 en 12-5. Beide wedstrijden speelde de ooievaars met een gehavende selectie, daar 3 spelers door corona verstek moesten laten gaan. Volgend seizoen komt de Haagse formatie in ieder geval weer uit in de eredivisie.

De wedstrijden waren van groot belang voor de tegenstanders, dit in verband met de plaatsing op de ranglijst. De nummers 1 t/m 8 gaan in een afvalsysteem bepalen wie er kampioen van Nederland wordt. Voor de Hagenaars waren het meer wedstrijden om de jonge talenten in de selectie volop speelminuten te geven en zodoende ervaring op te doen voor het komende seizoen.

Wat nog rest voor Waterpolo Den Haag, zijn de twee bekerwedstrijden die nog in de maand juni worden gespeeld. Een thuiswedstrijd tegen WIDEX GZC Donk op zaterdag 12 juni in het Hofbad en wederom een uitwedstrijd tegen ZV de Zaan op zondag 13 juni. Waterpolo Den Haag bezet momenteel de 4de plaats van de 7 teams die uitkomen in deze bekerpoule. De nummers een en twee gaan door naar de halve finales.

Redactie en foto: Frank van Leeuwen – Sportshoots.nl