Hellas komt net tekort tegen Havas

Op zaterdagavond mochten de heren van Hellas aantreden bij Havas in Almere. De wedstrijd werd gekenmerkt door de grote hoeveelheid gemiste kansen en technische fouten vanaf de zijde van Hellas, wat zich uiteindelijk vertaalde naar een verliespartij met een eindstand van 32-30.

De basis van Hellas begon redelijk aan het duel en werd na 15 minuten (8-11) met een klassieke ijshockeywissel vervangen. De ‘reserve’ploeg van Hellas had moeite om de juiste combinaties te vinden en liet Havas met een voorsprong (17-15) de rust in gaan.

Reserveploeg
In de eerste tien minuten mocht de ‘reserve’ploeg proberen het gat met Havas te dichten, waarna de basisploeg de laatste 20 minuten vol mocht maken. Met nog 5 minuten te spelen en 28-28 op het scoreboard leken de Hellenen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar door een aantal geforceerde schoten en technische fouten kon Havas de winst binnen halen.

Energie
Aanvoerder Loek van Bergen en Henegouwen reflecteerde kritisch op het spel van de Hellenen: “Ondanks het vriendschappelijke karakter van deze reeks aan wedstrijden ben je wel verplicht om een bepaalde mate van strijd en energie te leveren in de wedstrijden. Dat hebben we vandaag als collectief niet gedaan en dat zie je direct terug in ieder zijn spel. Onbewust ga je terughoudend spelen en laten we steken vallen in zowel aanvallend als verdedigend opzicht.”

Volgende week spelen de heren van Hellas op zondag 25 april om 12:35 uur uit tegen het opleidingsteam van Aalsmeer.

Redactie: Loek van Bergen en Henegouwen

Een dag later speelden de mannen van WHC/Hercules met een verjongd team tegen het opleidingsteam van Volendam in het palingdorp. Heel de wedstrijd leidden de Hagenaars de dans waarbij schitterende acties werden afgewisseld door persoonlijke fouten. Het was in ieder geval genoeg voor een 23-25 winst. Het bleek een goede oefenpartij waarna de conclusie was dat het jeugdige team de goede weg is ingeslagen. Topscorer was Jari van de Moosdijk met 8 doelpunten