Hellas blij en teleurgesteld tegelijk na verlies

De handballers van Hellas hebben in een oefencompetitie zaterdagavond in een thuisduel met Houten met 24-25 verloren.

Voor het eerst in zeven maanden mocht een aantal Eredivisie handbalteams in de Randstad hun wedstrijdtenues weer aantrekken om een duel af te werken in een speciale oefencompetitie. In de Hellashal mochten de handballers van Hellas en Houten aantreden om de ‘nul-punten’ competitie te openen.

De Hellenen begonnen sterk in de openingsminuten en vonden middels snelle combinaties makkelijke de vrije man. Vooral Kevin Pronk wist makkelijk het net te vinden met fraaie acties en slimme schoten. Houten wist in de eerste helft de aansluiting te behouden door vooral uit de tweede lijn te scoren. De ploegen zochten de kleedkamer op met een ruststand van 13-13.

In de tweede helft lukte het Hellas om een kleine voorsprong op te bouwen van twee goals. Wessel Coster was met een aantal harde afstand schoten verantwoordelijk voor de productie aan de zijde van Hellas. In de laatste tien minuten werden de Hellenen slordig en daar kon Houten van profiteren. Houten boog een achterstand van 2 doelpunten om naar een voorsprong. Uiteindelijk brachten de Hellenen de eindstand op 24-25 door een mooi uitgespeelde vlieger maar mochten de heren van Houten ‘nul-punten’ mee naar huis nemen.

Hellas coach Maarten Roestenburg blikt tevreden terug op de eerste wedstrijd in de oefencampagne: ‘Ondanks het verlies ben ik uiterst tevreden over het spel wat we met elkaar hebben neergezet. We hebben gedurende wedstrijd kunnen experimenteren met jongens op nieuwe posities en dat heeft goed uitgepakt. In de laatste tien minuten kiezen we bewust om een aantal jongens naar de kant te halen en jonge gasten te laten proeven aan de slotfase van een duel. Helaas laten we de winst door onze vingers glippen, maar het is wel een onwijs goede leerschool!’

Redactie: Loek van Bergen en Henegouwen
Foto’s: Jet van Bergen en Henegouwen

Ook het Haagse WHC/Hercules verloor met minimale cijfers. In een thuisduel werd verloren met 28-29 van Havas Almere. De Hagenaars stonden enkele minuten voor het eindsignaal nog met  26-23 voor. Zonder enkele vaste basiskrachten kregen de Hagenaars het niet voor elkaar om de laatste minuten vol te spelen om de winst in eigen huis te houden.

De trainers hadden ervoor gekozen om met een jong team de wedstrijd te gaan spelen. De ervaren jongens zijn thuisgebleven. “We hebben een rommelige eerste helft gespeeld met veel persoonlijke fouten in de verdediging. Een aanval met weinig automatismen. De tweede helft stond vooral de verdediging onder leiding van Mark Broers een stuk beter waardoor we in 15 minuten met 4 doelpunten voorstonden. In de loop van de tweede helft sloop de slordigheid weer terug in de aanval waardoor Havas uiteindelijk met een doelpunt verschil won. Het was een leerzame wedstrijd waarin de coaches veel spelers minuten hebben laten maken, zodat ze konden laten zien wat ze in hun mars hebben.”

Topscorers waren Ziggy Eisenring en Tom Scheepmakers met ieder 4 doelpunten.