WHC/Hercules jonkies verliezen in eigen huis van Houten

De handballers van WHC/Hercules hebben zaterdag in de Haagse sporthal Boswijk met 30-27 verloren van Houten.

Ze hadden er ruim 5 maanden op moeten wachten: een wedstrijdje handbal in sporthal Boswijk. De WHC/Hercules heren selectie van Richard Rijkens en Bart de Koning verloor zaterdagavond weliswaar van onze de handballers uit Houten, maar dat is momenteel van ondergeschikt belang. Coach Rijkens is goed te spreken over zijn manschappen, die doordeweeks keihard trainen.  

Helaas viel tijdens de warming up Lars Vogelaars uit met een enkel blessure. De Hagenaars begonnen  de wedstrijd met een erg sterke verdediging. Aanvallend miste het de dreiging voorwaarts waardoor er vaak in de breedte gespeeld werd of spelers probeerden op eigen kracht openingen te forceren. Door persoonlijke fouten kreeg Houten keer op keer de mogelijkheid om weer weg te lopen door middel van een breakout. WHC/Hercules werd steeds weer gedwongen om in de achtervolging te gaan. Uiteindelijk trok Houten aan het langste eind (27-30). Jong Oranje-doelman Jens Dijkstra keepte een sterke wedstrijd. Met 10 doelpunten was Tim Frenk topscorer aan Haagse zijde.

De alternatieve competitie wordt vooral benut om de jonge talenten veel speeltijd te gunnen en daarmee te wennen aan het spelen op eredivisieniveau. Volgende week ligt de competitie even stil. 8 mei wordt deze reeks vervolgd met de derby tegen aartsrivaal Hellas.

redactie en foto: WHC/Hercules