Waterpolo Den Haag, net niet, doet erg pijn

Een spannende wedstrijd spelen en dan net een doelpunt tekort komen, dat deed Waterpolo Den Haag erg pijn. Tegen het Rotterdamse SVH was een puntendeling, gezien het wedstrijdbeeld , de juiste uitslag geweest. Maar de Hagenaars bleven, na een inhaalrace, steken op een verliespartij met 13-12 en waren heel erg dicht bij het eerste eredivisie punt in Rotterdam.

De vier doelpunten achterstand in de derde periode was achteraf net iets teveel. De eerste periode speelde SVH  met de twee internationals; schutter Jesse Nispeling en doelman Milan de Koff  in de gelederen, namen snel een voorsprong met 4-2. De Haagse mannen hadden het vizier nog niet op scherp staan en miste enkele fraaie kansen.

De tweede periode werd afgesloten met 4-3 in het voordeel van SVH en leek de wedstrijd in het voordeel van de gastheren te kantelen. Maar de Haagse mannen trokken volop ten strijde in de derde periode en SVH begon te twijfelen aan een goede afloop. Waterpolo Den Haag liet in deze fase van de wedstrijd zien dat men op eredivisie niveau kan meekomen.

  • Waterpolo Den Haag

Coach van Engelen was teleurgesteld dat het net niet lukte; “We moesten de tactiek aanpassen door Nispeling constant met pressing te verdedigen. Hierdoor werd het spel van SVH zichtbaar onzekerder. De vaste patronen van de bal rondspelen bij SVH werden hierdoor verstoord in ons voordeel. Tevens waren we ook fysiek sterker in dit gedeelte van de wedstrijd en het vertrouwen in een goed resultaat nam toe. In deze fase lieten wij ook enkele kansen, man meer situaties,  onnodig liggen en dan doen we onszelf net iets te kort”.

Periodestanden: 4-2, 4-3, 4-4 en 1-3.
De Haagse doelpunten werden gescoord door:  Bart Turk 6x, Kjell Wansleeben 3x, Fabian van Niekerk, Jeroen Ruigrok en Daan Heiden elk 1x.

In dit dubbele weekend is vanmiddag, zondag 7 maart de thuiswedstrijd tegen UZSC in het Haagse Hofbad, aanvang 15.00 uur. De wedstrijd is vanzelfsprekend te volgen via de Livestream.

De Livestream start vanaf 14:55 uur:
https://www.youtube.com/watch?v=1blKwbjUfXs&ab_channel=WaterpoloDenHaag

Redactie en Foto’s: Sportshoots.nl