Nieuw bekerduel voor Waterpolo Den Haag



In de eredivisie speelt Waterpolo Den Haag, zaterdag 30 januari aanvang 15:00 uur, tegen Schuurman BZC uit Borculo. De Haagse waterpolomannen verloren de laatste wedstrijd tegen Schuurman BZC tijdens de promotie/degradatie wedstrijden in Borculo in mei 2019. Inmiddels is er veel veranderd bij beide teams en zal deze bekerwedstrijd een graadmeter zijn voor de competitie die eind februari 2021 weer wordt voortgezet.

Het afgelopen weekend wist het Haagse team de uitwedstrijd voor de beker tegen SVH met 10-17 te winnen. Schuurman BZC kwam in de eerste bekerwedstrijd tegen het sterke ZV De Zaan in de thuiswedstrijd te kort en verloor met 13-18. Wil Waterpolo Den Haag in de bekercompetitie een voorname rol spelen dan is winst van cruciaal belang. “De bekerwedstrijden geven ons de kans om het eredivisie  niveau sneller op te pakken en daar worden we met deze selectie alleen maar beter van”, is de insteek van coach Mark van Engelen.

De bekerwedstrijden worden in twee poules gespeeld, de eerste twee teams plaatsen zich voor de halve finales. Waterpolo Den Haag is ingedeeld met; Widex GZC Donk, AZC Alphen, ZV de Zaan, ZPB Barendrecht, Schuurman BZC en SVH.

De scheidsrechters voor deze wedstrijd zijn de heren Taylan en Nieuwkoop.

Kijk mee op de Livestream: https://youtu.be/2Cs47ICtkH0

Op 13 februari staat de derde bekerwedstrijd wedstrijd, uit tegen ZPB Barendrecht, op het programma in het Inge de Bruijn zwembad.

redactie en fotografie: Sportshoots.nl

Geef een reactie