Prima winst van Waterpolo Den Haag

De eerste eredivisie bekerwedstrijd is door Waterpolo Den Haag met 17-10 gewonnen van SVH. Beide teams speelden niet met de sterkste formatie. Bij SVH ontbraken onder meer twee internationals die zich voorbereiden op het OKT met Team NL. De brede selectie van de Hagenaars, met veel jonge talenten, liet echter wel zien dat er progressie zit in het spel.

De laatste wedstrijd werd in oktober 2020 gespeeld door het team van coach Mark van Engelen.
“Fantastisch om weer een wedstrijd te kunnen coachen. Je merkt ook dat de spelers nog niet scherp zijn, soms nog te traag reageren en in de verdediging teveel ruimte weggeven. Desondanks speelden we gezien de omstandigheden een prima wedstrijd, ik ben zeer tevreden met de inzet van alle
spelers”, stelde de coach tevreden vast.

  • Waterpolo: SVH v Waterpolo Den Haag

In de eerste periode werd SVH direct op een 3-6 achterstand gezet. De Hagenaars speelden overtuigend in de duels en wisten goed met de kansen om te gaan. In de tweede periode beet SVH met 5-4 van zich af. De twee laatste periodes waren duidelijk voor Waterpolo Den Haag, met 1-3 en 1-4. De uitslag zegt verder eigenlijk niets. In de competitie, wanneer beide teams compleet aantreden zal het wedstrijdbeeld anders zijn.

Komende zaterdag komt het sterke BZC Schuurman uit Borculo naar het Hofbad. Deze bekerwedstrijd is wederom een mooie testcase voor de Haagse waterpolomannen.

Redactie en foto’s: Sportshoots.nl

Geef een reactie