Eredivisie waterpolo maakt herstart op 23 januari 2021

De kogel is door de kerk. Het hoogste niveau binnen het waterpolo maakt een herstart op 23 januari 2021. Met het bekertoernooi wel te verstaan. Dat is de uitkomst na overleg tussen de KNZB, NOC*NSF en alle eredivisieverenigingen.

De Haagse waterpolomannen starten dan met de bekerwedstrijd tegen SVH in Rotterdam. Hierna volgen nog de wedstrijden tegen BZC Schuurman Borculo (thuis), ZPB Barendrecht (Uit) en AZC Alphen (Thuis)

Waterpolo Den Haag is minder verheugd dat er groen licht is gegeven. De uitdaging voor Waterpolo Den Haag om het eredivisieschap veilig te stellen wordt beïnvloed door vele factoren die momenteel met de dag veranderen. De spelers van het Haagse team hebben hun dagelijkse verplichtingen en kunnen niet in een “Bubble” samenkomen. Iets waar de KNZB wel vanuit gaat bij de herstart. Het risico op besmetting is hierdoor groter. De trainingen hebben ook tijdelijk stilgelegen voor het gehele team. Daar tegenover hebben de internationals, uitkomend voor diverse andere teams in de eredivisie, volop getraind ter voor bereiding van het OKT van Team NL, in februari te Rotterdam. Deze achterstand en genoemde risico’s kunnen direct invloed hebben op het resultaat in de competitie voor het Haagse team, die louter uit amateurs bestaat.

Competitie speelschema
Op 13 februari is de herstart van de damescompetitie en twee weken later de heren eredivisie. De oorspronkelijke planning zal worden aangehouden met een uitloop tot eind juni 2021.

Redactie en fotografie: Frank van Leeuwen, Sportshoots.nl

Geef een reactie