Mannen Waterpolo Den Haag weren zich kranig

In Gouda verloor het vlaggenschip van Waterpolo Den Haag ook haar tweede wedstrijd van deze prille competitie, en wel met 17-13 van WIDEX GZC Donk uit Gouda.

Het lukte de Haagse mannen, onder aanvoering van de uitstekend schietende Bart Turk (4 doelpunten), om het de tegenstander driekwart van de wedstrijd heel moeilijk te maken. Na drie periodes stond er nog maar een 11 -10 voorsprong voor Donk op het scorebord.

Speler Bart Turk; “Ik heb de wedstrijd als een heerlijke pot waterpolo ervaren. Drie periodes mee kunnen spelen tegen een zeer goede tegenstander biedt, naar mijn idee, een mooi perspectief. Bij de 3de persoonlijke fout was ik vooral erg gefrustreerd. Vooral erg dom dat ik die 3de P aan liet smeren. Ik denk dat we in deze twee wedstrijden al een mooie groei hebben laten zien, waar we in de eerste wedstrijd erg afwachtend waren in de eerste twee periodes, waren we nu vanaf de start brutaal en hielden we ons goed aan wat we verwachten van elkaar. Zowel verdedigend als aanvallend. Als we zo blijven spelen en ontwikkelen komen die punten binnenkort wel”.

In de laatste periode stelde de thuisploeg echter orde op zaken en sleepte een zwaar bevochten 17-13 overwinning uit het vuur.

Coach Mark van Engelen na afloop; “Ik ben heel tevreden met de inzet van de spelers. Er is voor elke bal geknokt, iedereen heeft gedaan wat hij kon. Dit geeft ons het goede gevoel, als technische staf, voor de komende wedstrijden”

Volgend weekend staan er twee thuiswedstrijden op het programma.
Zaterdag tegen AZC Alphen en zondagmiddag tegen PSV Eindhoven in het zwembad Hofbad zonder publiek.

De Haagse doelpunten werden gescoord door:
Bart Turk 4x, Daan Heiden en Jeroen Willemsen beide 2x, Fabian van Niekerk, Kjell Wansleeben, Koen Heiden, Darko Jovanovic en Jorik Amesz allen 1x

De wedstrijd van de Haagse dames, uit tegen EZC Enschede, kon in verband met corona geen doorgang vinden.

Redactie en archieffoto: Frank van Leeuwen

Geef een reactie