Haagsche Rugby Club neemt deel aan voorjaarscompetitieHet bestuur van de Haagsche Rugby Club (HRC) heeft in overleg met staf en spelers aan Rugby Nederland aangegeven dat HRC vanaf 8 mei instroomt in de DeGiro Voorjaarscompetitie.

He bestuur van de Haagse rugbyclub laat het volgende weten: “Naast de komende versoepelingen in de maatschappij, zien we dat het wekelijks testen van de spelers en staf bij de reeds deelnemende clubs goed en professioneel verloopt (gecoördineerd door Rugby Nederland). Bovendien zijn er weinig tot geen besmettingen zijn geweest binnen deze groepen geweest, de kosten van het testen aanzienlijk gedaald én er iseen sponsor binnen HRC is opgestaan om onze tests te bekostigen. “Daarnaast hebben we de laatste weken goede ervaringen gehad met de trainingen van onze senior spelers <27 jaar (geen besmettingen) en lijkt het er op dat sporten in de buitenlucht niet heel snel tot besmettingen leidt, ondanks dat bij rugby niet makkelijk de 1,5 meter afstand gehandhaafd kan worden. Rugby, en in het bijzonder HRC, lijkt geen brandhaard van Covid-19 te zijn.”

Rugby op topniveau
“Maar bovenal, onze spelers en staf staan te springen om mee te doen en hun geliefde sport te beoefenen: rugby op topniveau! Unaniem hebben zij aangegeven de risico’s van deelname te begrijpen en de verantwoordelijkheden en verplichtingen die bij deze deelname komen kijken, te aanvaarden en te zullen dragen. Het is dan ook voor deze spelers enorm mooi nieuws dat we weer gaan rugbyen op topniveau!”

De Giro Voorjaarscompetitie
“De wedstrijden van de DeGiro Voorjaarscompetitie zullen zoveel mogelijk gestreamd worden. Want toeschouwers zijn helaas nog steeds niet welkom. Daarbij zullen we onze sponsoren zo veel als mogelijk in het zonnetje gaan zetten en kan iedereen meegenieten van onze wedstrijden en juichen voor onze mannen. Komende weken zullen we jullie op de hoogte houden van het reilen en zeilen van ons 1e team in de DeGiro Voorjaarsompetitie. Over de gang van zaken rond alle protocollen, livestreams en sportieve prestaties en hopelijk over de mogelijkheid om straks elkaar weer op de club te ontmoeten onder het genot van een drankje. Wie zal het weten?”