Oh oh Waterpolo Den Haag, na slechte start

De wedstrijd startte hoopgevend na het openingsdoelpunt van Waterpolo Den Haag. Na dit wapenfeit was ZPC Amersfoort de baas in het Hofbad en vlogen over de Hagenaars heen in de eerste periode van de wedstrijd, tussenstand 2-7. De Hagenaars liepen vanaf dat moment achter de feiten aan met de tussenstanden 1-2, 1-3, 1-3, naar een verliespartij van 5-15 van een goed spelend ZPC Amersfoort.

De Amersfoorters waren uit op revanche en speelde vanaf het begin, met snelle break-outs, de verdediging van Waterpolo Den Haag aan flarden. Zonder de geblesseerde Team NL speler Jesse Koopman, van ZPC Amersfoort, was het team tactisch en conditioneel Waterpolo Den Haag te snel af.

Coach Mark van Engelen was dan ook erg teleurgesteld na afloop: “We zijn in deze wedstrijd op alle fronten afgetroefd door ZPC Amersfoort. Waar de Amersfoorters goed als team verdedigde en aanviel, probeerden wij het veel te veel individueel op te lossen. We zullen dus de komende wedstrijden echt meer als team moeten gaan spelen, willen we kans maken om de punten te pakken”.

Een dubbel weekend staat Waterpolo Den Haag te wachten, met een uitwedstrijd op zaterdag in Borculo tegen Schuurman BZC, dat met 7 punten op de 8ste plaats staat. Zondag reizen de Haagse waterpolomannen af naar Krommenie tegen het eveneens puntloos onderaan staande De Ham. De kans op een eerste winstpartij is zeker mogelijk.

Verslag en foto’s : Sportshoots.nl