Raymond ‘Barney’ van Barneveld kan net niet stunten bij zijn terugkeer

Enigszins geruisloos en zonder live beelden, keerde Raymond van Barneveld terug in de ‘ProTour’ van de PDC. Donderdag 25 februari maakte hij zijn opwachting in Bolton en een van zijn grootste fans, Stephan Bunting was zijn tegenstander. Bunting is inmiddels opgeklommen naar de 17e plek in de ‘order of merit’ van de PDC en was een geduchte tegenstander.

Van Barneveld oogde fris en ziet er als herboren uit maar kon niet voorkomen dat, mede door wat slechte beurten van de Hagenaar, Bunting naar een 5-1 voorsprong uitliep in een ‘best of 11’ wedstrijd. Barneveld rechtte de rug en brak Bunting in zijn eigen leg en kwam op 5-2. Vanaf toen ging het lopen voor de Hagenaar, nadat hij zijn eigen leg had gehouden geloofde hij er weer in en toen hij Bunting weer brak stond het weer gelijk in breaks. Van Barneveld won gedecideerd zijn eigen leg en beide spelers maakten zich op voor de beslissende 11e leg. De wedstrijd werd live gestreamd op youtube en Van Barneveld maakte een klein foutje in zijn laatste beurt waardoor hij niet op een finish uitkwam en Bunting de wedstrijd kon uitgooien.

Een rentree tegen de nummer 17 van de wereld op deze manier maken belooft veel goeds voor Barney.

Geef een reactie