Raymond van Barneveld haalt tourcard PDC binnen

Haagse Barney heeft een succesvolle rentree gemaakt in het darts. De Haagse profdarter was bij de  zogeheten Qualifying School in het Duitse Niedernhausen succesvol door een tourcard voor de dartbond PDC te bemachtigen.

Van Barneveld nam iets meer dan een jaar geleden afscheid. Om weer aanspraak te maken op de PDC Tour moest hij meedoen aan de Qualifying School. Het toernooi duurt tien dagen en aan het einde krijgen 29 van de bijna zevenhonderd deelnemers een deelnamebewijs.

Naast de vier dagwinnaars, kregen acht spelers die van zondag tot en met woensdag genoeg punten behaalden ook een tourcard. Lang stond Barney er enorm goed voor in dit klassement. Op dinsdag vloog Barney er echter in de eerste ronde uit, waardoor woensdag de dag was waarop de 53-jarige Van Barneveld moest vechten voor zijn dartsbestaan.

Regiogenoten Jeffrey de Zwaan (Leidschendam), Dirk van Duijvenbode (‘s-Gravenzande) en Maik Kuivenhoven (Naaldwijk) waren al zeker van een tourcard voor komend dartjaar.

Geef een reactie