Van Barneveld uitgeschakeld op wk darts. Hagenaar laat zich uit zijn spel halen door Cross

foto: Martin van Oostveen

De eerste set leek er niets aan de hand voor ‘Barney’. Hij gooide indrukwekkend, wist Cross te breken en pakte een game met de maximale finish van 170 en wist de eerste set dan ook terecht te winnen.

Cross, die iedere goede pijl op zeer overdreven manier vierde leek de Hagenaar te irriteren hiermee. Na de break na de eerste set, was de magie bij van Barneveld verdwenen. Cross ging ook beter gooien en vierde iedere worp met twee triples op dusdanige wijze dat het bijna respectloos werd.

Van Barneveld verloor zijn game, verloor ook de tweede maar richtte zich weer op. Vanaf 2-0 voor Cross in de tweede set ontspon zich een prachtig gevecht waar, hoe gek het ook klinkt, van Barneveld de betere darter was.

Bijna iedere leg stond Raymond van Barneveld als eerste op een finish maar wist hij de kansen eenvoudigweg niet te verzilveren. De tweede set ging naar Cross en in de derde set herhaalde zich het beeld van de tweede set waarin van Barneveld de meeste kansen kreeg maar Cross iedere kans verzilverde.

Ook in de vierde set was dit het beeld. Een duidelijk geïrriteerde maar ook emotionele van Barneveld kon zichzelf niet meer oprapen, liet wederom kansen liggen en ging in deze tweede ronde onderuit tegen een van de outsiders voor de titel.

Eeuwig zonde want in deze vorm was ook ‘Barney’ een absolute outsider.