Barney is back. Eerste “Rankingzege” sinds 2013

Afgelopen vrijdag liet hij tegen Stephen Bunting al zien waartoe hij weer in staat is, afgelopen zaterdag was hij definitief terug. Raymond van Barneveld, top dartsspeler van beroep, won het tweede toernooi van de Protour in Bolton. In de eerste ronde van het toernooi op zaterdag won van Barneveld in de eerste ronde van Krzysztof Kciuk met 6-3. De ronde erna was nog specialer, de nummer 4 op de wereldranglijst en oud wereldkampioen Rob Cross dacht bij 5-4 de buit binnen te hebben maar van Barneveld pakt de Engelsman met 6-5. Een ronde later stond zijn oude rivaal van de BDO op het menu, Mervyn King. Van Barneveld liet zich niet gek maken door King, waar dat in het verleden wel gebeurde en stuurde King met 6-5 naar huis. ”

Na de wedstrijd tegen King leek een gevoel van “ik kan het nog” van Barneveld te overvallen. Op sensationele wijze versloeg hij voor een plek bij de laatste 8, Darius Labanauskas, met 6-1. Saillant detail, op het wk van 2018 verloor Van Barneveld van diezelfde Labanauskas met 3-2 in sets.

De kwartfinale ging het tegen Alan Souter net zo gemakkelijk, het werd 6-2 en van Barneveld bereikte zonder een zweetdruppel de laatste vier. Zou hij het kunnen afmaken was de grote vraag. In de halve finale kwam het antwoord. Tegen de ijzersterke Ian White, nummer 11 op de “PDC Order of merit” werd het 7-3. Van Barneveld in deze vorm en met deze rust in zijn spel is een speler om rekening mee te houden.

De finale ging tegen Joe Cullen, nummer 16 van de wereld. Na een bloedstollend spannede finale won Barney met 8-6 van Cullen en kunnen we nu echt zeggen dat van Barneveld terug is.

Geef een reactie