Barney wil zich kwalificeren voor de grote toernooien

Een jaar geleden nam dartslegende Raymond van Barneveld in een volle AFAS Live afscheid van de dartssport. Tenminste, dat dachten velen.

Vanaf dinsdag gaat de 53-jarige Haagse Barney in het Duitse Niedernhausen via de zogeheten Qualifying School proberen zich te kwalificeren voor de grote toernooien. De vijfvoudig wereldkampioen zal flink aan de bak moeten om weer terug te keren in de schijnwerpers. In totaal zijn er 128 tourkaarten beschikbaar.

Van Barneveld heeft op de eerste dag van de Qualifying School drie partijen gewonnen en bleef steken in de achtste finales. Barney had de halve finales moeten halen om nu al zeker te zijn van deelname aan de finaleronde, waarin een speelkaart voor de PDC Tour valt te verdienen.

Vanaf zondag wordt er vier dagen gestreden om de tourkaarten. De winnaar van iedere dag krijgt een ticket. Vier in Niedernhausen en vier in Milton Keynes.
De overgebleven 21 kaarten worden daarna verdeeld. De kans is er dat hij geen kaart weet te bemachtigen en is zijn comeback beperkt gebleven tot één toernooi.

Geef een reactie