NN CPC Loop Den Haag verplaatst naar najaar

De NN CPC Loop Den Haag, traditioneel in maart, verhuist in 2021 eenmalig naar het najaar. De 46ste editie van hét inspirerende hardloopevenement voor iedereen is vanwege de coronapandemie verschoven naar zondag 26 september. De inschrijving opent begin volgend jaar.

,,Wij willen in deze onzekere tijd vroegtijdig duidelijkheid geven over de datum van de NN CPC Loop Den Haag,’’ zegt organisator Mario Kadiks. ,,De volksgezondheid staat altijd op de eerste plaats. Gezien de huidige stand van zaken rond Covid-19 lijkt het vrijwel uitgesloten dat zo’n massale loopbelevenis al in maart veilig én op de gebruikelijke, feestelijke manier kan plaatsvinden.’’

Het besluit om de NN CPC Loop Den Haag volgend jaar te verplaatsen van 7 maart naar 26 september is in nauw overleg genomen met gemeente en hoofdsponsor Nationale-Nederlanden. Remco Barbier, Head of Branding van NN Group: ,,De nieuwe datum geeft alle hardlopers duidelijkheid, waardoor zij zich beter kunnen voorbereiden op dit prachtige loopfestijn.’’
De NN CPC Loop Den Haag telt jaarlijks circa 40.000 inschrijvingen. De loopklassieker staat internationaal bekend als een halve marathon van topniveau. Het evenement biedt daarnaast op diverse afstanden breedtesporters van elke leeftijd de kans zichzelf te overtreffen op het mooie, snelle parcours en geldt ook als familiefeest. De scholenloop is bovendien de grootste van het land.

Sinds de jubileumeditie van dit jaar staat ook de CPC4ALL op het programma. Wie een lichamelijke beperking heeft, kan bij het Malieveld een parcours van 1 kilometer op alternatieve wijze afleggen en zo de bijzondere sfeer proeven. Die deelnemers mogen zich voortbewegen met hulpmiddelen zoals een loopfiets, handbike of rolstoel. Onder het motto #BEINSPIRED geldt meer dan ooit: de NN CPC Loop Den Haag is voor iedereen!

,,We kijken, samen met de lopers, verlangend uit naar 26 september 2021,’’ aldus Kadiks. ,,In de tweede helft van volgend jaar kan hopelijk weer een groot en uniek loopfeest als de NN CPC Loop Den Haag worden georganiseerd. Het wordt een buitengewone belevenis, een heerlijke editie in de nazomer.’’

,,Ondertussen,’’ zo benadrukt Kadiks, ,,zitten wij niet stil. Juist in deze dagen is het belangrijk om te (blijven) bewegen. Onze missie is – juist ook nu – om mensen minimaal dertig minuten per dag te laten bewegen; dat bevordert de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Door Covid-19 is het besef toegenomen dat gezondheid cruciaal is. Golazo, organisator van onder meer de NN CPC Loop Den Haag, biedt daarom verschillende virtuele lopen aan.’’

De belevingsapp MyTrace zorgt daarbij voor een enerverende ambiance. Kadiks: ,,Vele duizenden lopers hebben dit jaar tijdens NN Running Day al met groot enthousiasme ervaren hoe de app de sfeer van een fysiek evenement op levendige wijze nabootst. Het aftellen, startschot, applaus van toeschouwers, de tussentijden, de euforische finish – alle geluiden, muziek en informatie brengen onze virtuele lopen op uitzonderlijke wijze tot leven.’’

De NN Running Day krijgt vanwege groot succes komend weekeinde een vervolg met de Christmas Edition. Op zaterdag 19 en zondag 20 december kan iedereen gratis deelnemen aan een virtuele loop over 5 of 10 kilometer. Begeleid door de kerstman kom je tijdens dit winterse avontuur vol prettige verrassingen helemaal in de kerstsfeer. En voor wie 2021 ‘knallend’ wil beginnen is er de speciale New Year’s Edition.

Mario Kadiks: ,,Onze virtuele activiteiten zijn een cadeautje voor de lopers. Ze vormen het best mogelijke en leukste alternatief als voorbereiding op de fysieke evenementen waar we met z’n allen zo naar verlangen: straks zal er eerst weer ruimte komen voor kleinere activiteiten, daarna voor grotere zoals de NN CPC Loop Den Haag. Op 26 september 2021.’’

Foto: Luka de Kruijf

Geef een reactie