The Hague Royals verliest eerste thuisduel

The Hague Royals speelde zaterdagmiddag de eerste wedstrijd in haar bestaan in de eigen thuishaven Sportcampus Zuiderpark. De Haagse debutant in de Dutch Basketball League ging met 70-83 ten onder tegen Sparta Bertrange Luxemburg.

De wedstrijd werd afgewerkt zonder publiek. The Hague Royals kwam goed uit de startblokken en pakte na zeven minuten een 16-11 voorsprong. De Luxemburgers sloten aan het eind van het eerste kwart weer aan: 20-18. In het tweede kwart hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, waardoor de rust inging bij 35-33, nog steeds in het voordeel van de formatie van Bert Samson.

Na de pauze speelde The Hague Royals slordiger. Als gevolg hiervan namen de Luxemburgers de leiding in het derde kwart over: 55-59. In de eerste vier minuten van het laatste kwart plaatste Sparta Bertrange een 4-12 run naar 59-71. Deze achterstand wist The Hague Royals niet meer weg te werken. Bij 70-83 kwam er een einde aan het eerste duel in Sportcampus Zuiderpark.

Casey Lopes werd topscorer voor The Hague Royals met 14 punten. Daarnaast pakte hij 9 rebounds. Piotr Pandura kwam tot 13 punten. Vincent Alkema tekende met 12 punten en 11 rebounds voor een double double. Sam van Dijk en Jens te Velde noteerden 11 punten. Daarnaast deelde Van Dijk ook nog eens 9 assists uit.

Redactie: The Hague Royals
Foto’s: Frank van Leeuwen

Geef een reactie