Video|Lokomotief wint ruim van Uitsmijters Almelo

Lokomotief heeft ook zijn derde wedstrijd met winst kunnen afsluiten. Thuis was de Rijswijkse formatie met maar liefst 90-49 te sterk voor Uitsmijters uit Almelo. Mede vanwege het ontbreken van center Freek Vos (werk) had de thuisploeg vooraf rekening gehouden met een zware avond, maar ook Uitsmijters bleek niet in staat om onder de verdedigende druk van Lokomotief uit te spelen.

Philip Metz opent de score met een driepunter en in de eerste minuten van de wedstrijd gaan beide ploegen gelijk op. De bezoekers weten het lengteoverwicht goed uit te buiten en pakken veel aanvallende rebounds. Ook krijgt Lokomotief maar moeilijk grip op de boomlange Mark Laros. Dankzij een aantal goede acties van Martijn van Noordenne slaat Lokomotief als eerst een gaatje: 17-11. Na een time-out van Uitsmijters gaat de wedstrijd weer gelijk op. Uitsmijters leunt aanvallend op de centers Laros en Post, bij Lokomotief zijn het vooral Bart Bijnsdorp en Snorri Vignisson die voor de scores zorgen. Eindstand eerste kwart 27-20.

In het tweede kwart voert Lokomotief onder aanvoering van Jeroen Overdevest de verdedigende druk op en krijgt het ook meer grip op de rebounds. Na 2 minuten in het tweede kwart is de voorsprong voor de thuisploeg opgelopen tot 34-22. Een aantal scores van center Mark Laros brengen de bezoekers weer wat dichterbij de thuisploeg (36-28). Lokomotief reageert direct en via Martijn van Noordenne en Bart Bijnsdorp loopt Lokomotief uit naar een 45-30 ruststand.

In het derde kwart hebben beide ploegen moeite om aanvallend op gang te komen. Een 5-0 van Uitsmijters verkleint de achterstand voor de ploeg uit Almelo van 18 tot 13 punten. Voor Lokomotief het moment om de verdediging weer verder aan te scherpen. Een driepunter van Jeroen Overdevest zorgt ervoor dat het momentum weer naar Lokomotief overslaat. Als ook Lars Jansen zich van achter de driepuntlijn met de score gaat bemoeien loopt de thuisploeg uit naar 62-40. Eindstand derde kwart 63-43.

In het laatste kwart lijkt de pijp leeg bij Uitsmijters. Lokomotief blijft fanatiek verdedigen en vergoot de voorsprong tot 73-45 halverwege het laatste kwart. Met een snoeiharde dunk van Bart Bijnsdorp, zijn tweede van de wedstrijd, zorgt de atletische center voor een hoogtepunt in de wedstrijd die allang niet meer spannend is. Uiteindelijk zal Lokomotief het kwart met 27-6 winnen en boekt het een hele ruime overwinning op de ploeg die vooraf toch enigszins werd gevreesd. Eindstand 90-49.

Scores: Bart Bijnsdorp 24, Lars Jansen 17, Martijn van Noordenne 16, Snorri Vignisson 9, Jeroen Overdevest 8, Philip Metz 7, Lennart Overdevest 4, Kevin Joukes 3, Martijn van Vliet 2