The Hague Royals bouwt als BV verder aan de toekomst

De afgelopen twee jaar hebben The Hague Royals meegedaan in de BNXT League. Niet alleen waren gerenommeerde clubs tegenstander, maar ook het coronavirus bleek een geduchte opponent. Daardoor is het de club vorig jaar niet gelukt om een licentie voor het seizoen 2022-2023 binnen te slepen. Maar we zijn er nog, en gaan het op een andere manier doen: als BV.

De verandering van The Hague Royals zal niet alleen een juridische zijn. De Royals moeten meer gerund worden als een bedrijf, en dat betekent professioneel. Er is het afgelopen jaar hard gewerkt aan een doortimmerd businessplan, waarin we aantonen dat het mogelijk is om een duurzame club op te bouwen die zichzelf kan bedruipen. Bijvoorbeeld door te streven naar een eigen zaal, die we kunnen verhuren, en door het slim samenwerken met clubs en transfereren van spelers.

En dat is ook interessant voor investeerders. Een BV-structuur betekent dat er meer mogelijk is dan het kopen van seizoenkaarten, businessclublidmaatschappen en sponsorpakketten. Het is ook mogelijk om (deels) eigenaar van de Royals te worden. Door een gefaseerde uitgifte van aandelen hopen we als club voldoende middelen op te halen om te kunnen investeren in onze bedrijfsvoering. En daarmee willen we als club de volgende stap zetten.

De afgelopen jaren hebben we veel ervaring opgedaan met het runnen van een club in de BNXT League. Nu is het tijd om de weg omhoog te vinden, en daarvoor doen we het op een andere manier. Vandaag verschijnt een artikel in het AD waarin we meer toelichting geven. Interesse om te investeren in de club, en onderdeel te worden van de community die basketbal in Den Haag groot gaat maken? Leg dan vandaag nog contact.

De licentieaanvraag voor de BNXT League moet uiterlijk 1 april worden ingeleverd. Wij hopen voor die tijd de financiering rond te hebben en door te kunnen bouwen aan een professioneel basketbal-instituut in de stad. Hopelijk tot snel!