Rijswijker Arvin Slagter geselecteerd voor 3×3 Oranje

De Nederlandse basketbalselecties voor de FIBA 3×3 Olympic Qualifier (OKT), die van woensdag 26 t/m zondag 30 mei in de Oostenrijkse stad Graz wordt gehouden, zijn bekend.

Bij de mannen kiest bondscoach Brian Benjamin onder meer voor oud-Lokomotief speler Arvin Slagter (rechts op de foto) , momenteel woonachtig in Rijswijk.  De andere geselecteerden zijn Jessey Voorn, Julian Jaring en Dimeo van der Horst. De Nederlandse mannen beleefden op weg naar het OKT (in wisselende samenstellingen) een succesvolle voorbereiding met het winnen van de tweede stop van de United League Europe 3×3 in St. Petersburg en de allereerste Nederlandse World Tour-zege ooit in Doha.

Sinds afgelopen zaterdag werkten de mannen in het Frans Otten Stadion nog een aantal scrimmage toernooien af met Servië, Qatar en Rusland (twee teams) als sparringpartners. Ook voor Benjamin geldt dat hij tot vlak voor het toernooi bij een blessure bij een van de spelers een vervanger kan oproepen.