Inter Rijswijk H1 is klaar voor eerste krachtmeting

Zoals heel volleyballend Nederland mag Inter Rijswijk Heren 1 dit weekend voor het eerst na ruim een half jaar weer competitief volleyballen. Tegen VV Utrecht zal een team binnen de lijnen verschijnen dat de nodige veranderingen heeft ondergaan, maar al met al vele bekende gezichten kent. We doen een ronde door de vertrekkers, blijvers en nieuwkomers in de selectie.

Ervaren mannen Sebastiaan Bakker, Roland de Groot, Jorn Lorsheijd en Ivo Taal zijn er niet meer bij. Roland en Ivo zullen hun ervaring gaan delen in het sterrenensemble van heren 4. Sebas en Jorn hebben hun volleybalschoenen (in ieder geval voorlopig) aan de wilgen gehangen. Minder ervaren man Dennis Mouwen neemt ook afscheid van Heren 1, maar blijft in de buurt daar hij de spelverdeling in heren 2 op zich neemt. Daar zal Dennis gecoacht worden door Aafke Verbrugge, die dit jaar een stapje terug neemt en ‘alleen nog maar’ Jongens A & B en Heren 2 & 3 zal leiden. De laatste die afscheid neemt is Matthew Immers. Matthews succes op het zand zorgt ervoor dat hij, tot zijn eigen spijt, zijn zware trainingsschema op het zand én een studie niet meer kan combineren met het spelen in de zaal. Hopelijk kan er tijdens dit seizoen een moment en plaats gevonden worden om de vertrekkende mannen en dame, die veel voor de club en het team hebben betekend, te bedanken en een passend afscheid te geven.

Gelukkig heeft men bij Inter niet stil gezeten en is het gelukt een sterke selectie te realiseren. Spelverdelers en tevens aanvoerders zijn Pim Mossel en Casper Haanappel. Pim begint aan zijn derde jaar bij Inter en Casper was bij de laatste wedstrijden van het vorige seizoen al aangesloten na in een verder verleden al in Rijswijk te hebben gespeeld. Op de diagonaal staan hardhitters Peter Veldman en Jim Steenbergen. Laatstgenoemde is overgekomen uit het tweede maar zal de eerste maanden helaas langs de kant moeten staan met een ernstige pinkblessure, opgelopen in de laatste oefenwedstrijd. Op de passer/loperpositie vinden we de bekende naam van Noud Doornheim, aangevuld met jonkies/talenten uit het tweede Sam van der Loo en Kees de Hoogh. De vierde passer/loper is een oude bekende: Jeffrey van Wijk keert, na een jaar in het eerste van Sliedrecht Sport, terug bij Inter H1. De middenpositie is gevuld met Jasper de Jong en Roel Oude Nijhuis, die beiden aan hun tweede jaar in Heren 1 beginnen, en vervolledigd met nieuweling Bart Jan Stolk, overgekomen van het Bergambachtse Thor. Het gele liberotenue wordt dit jaar wederom gedragen door Jurriaan Vink.

Het team wordt geleid door Willem-Jan van Yperen. Deze ervaren trainer-coach durfde het voor de zomer aan om in te stappen zonder het team fysiek te hebben getraind, gezien of gesproken. Verdere begeleiding wordt verzorgd door Bram van Aggelen (data-analyse), Frank Remkes (fysio/krachttraining) en Max van Mullem (krachttraining). Samen zorgen zij ervoor dat de mannen van Inter fysiek, mentaal en tactisch voorbereid aan de start verschijnen.

Inter Rijswijk Heren 1 is klaar voor het nieuwe seizoen in de Topdivisie B. In de Galgenwaard wacht zaterdag de eerste krachtmeting tegen VV Utrecht heren 1. Om 20.00 zal de eerste bal over het net vliegen. De week daarop zullen de Rijswijker mannen voor het eerst voor eigen publiek spelen tegen Banierhuis Taurus H2 om half 8. Mits het op veilige afstand kan, hoopt Heren 1 jullie in de zaal te zien!

Geef een reactie