Brons voor Varenhorst/Van de Velde op Elite 16-toernooi in Gstaad

Foto credits NOS.nl

Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde hebben brons gepakt op het Elite 16-toernooi in Gstaad. Het duo won de strijd om de derde plaats in drie sets van Bruno Schmidt/Saymon uit Braziliƫ: 22-20, 16-21 en 12-15.

Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde kenden een goede start in de kleine finale tegen het Braziliaanse duo Bruno Schmidt/Saymon. Het punt dat de Nederlanders op een 5-10 voorsprong bracht, zorgde voor frustratie bij de Brazilianen. Het duo vond dat de set van Varenhorst afgefloten had moeten worden en het klagen van Saymon leverde hem een rode kaart op. Dat betekende een extra punt voor de Nederlanders, die daardoor een ruime voorsprong van zes punten hadden. Dit bleek echter niet genoeg voor de setwinst: de Brazilianen kregen het publiek achter zich en wisten het grote gat te dichten. Bij een stand van 20-20 scoorde het duo twee punten op rij voor de setwinst.

In de tweede set waren het opnieuw Varenhorst en Van de Velde die als eerst een voorsprong namen. De Brazilianen maakten veel servicefouten en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt door het Nederlandse duo, dat de set sterk uitspeelde. Met 16-21 sleepten ze er een derde set uit, waarin ze direct de eerste vier punten scoorden. Braziliƫ kwam terug tot 10-10, maar de twee daaropvolgende punten waren voor Nederland. In de slotfase zorgden de Brazilianen wederom voor commotie: Saymon leek last te hebben van een blessure en begon tijd te rekken, maar hij weigerde een medische time-out te nemen. Varenhorst en Van de Velde hielden het hoofd koel en lieten zich niet afleiden: met 12-15 veroverde de Nederlanders het brons. Het is de eerste keer dit seizoen dat het duo een medaille pakt op een toernooi van de Beach Pro Tour.

Bruno Schmidt/Saymon – Varenhorst/Van de Velde 1-2 (22-20, 16-21, 12-15)