Inter Rijswijk vind heel langzaam zijn draai

Na twee verliesbeurten tegen Vives (alias VV Hoogendoorn) en Sliedrecht Sport H2, mochten de mannen van Inter Rijswijk weer de wei in. Gelukkig een bekerronde, notabene in eigen huis, dus dubbel pret. 

De gasten voor deze zaterdagmiddag zijn Next Volley Dordrecht en mede topdivisionist Compaen uit Oostzaan. Voor de Rijswijkers was het zaak om de nasmaak van de  afgelopen twee verliespotten weg te poetsen. Daarnaast proberen de mannen eindelijk met een complete selectie toe te werken naar de goede vorm.

Next Volley, leek een uitgelezen kans voor Inter Rijswijk om de dag mee te starten. Het doel om met goed volleybal naar een soevereine overwinning toe te werken. Niets bleek minder waar. De gasten van Next Volley bleken de verrassing van de dag, zeker voor de andere gasten uit Oostzaan.

De Rijswijkers starten de eerste set tegen Next Volley goed. Goede service druk, pass-linie onder controle en een goed lopende middenaanval, dit resulteerde in een onbezorgde eerste set. De Dordrechters hadden een goed antwoord in de tweede set. Enkele tactische wijzigingen brachten de Rijswijkers een beetje van hun stuk. Tel daarbij een hogere foutenlast bovenop, waardoor de gasten algauw de stand gelijk trokken. Aan de hand van een sterk spelende en vooral scorende Bart Jan Stolk op de diagonaal-positie, werd in de derde en vierde set de weg naar de winst in geslagen. Niet altijd met even stabiel spel, maar de winst telt uiteindelijk.

Reikhalzend en nieuwsgierig werd er gekeken naar de wedstrijd tussen gasten uit Dordrecht en Oostzaan. Bij een 2-0 voorsprong voor Compaen, werd er al gerekend op een pittige strijd tussen de beide topdivisionisten. Echter haalde de mannen van Next Volley het beste in zichzelf naar boven. Met degelijk passwerk, veelvuldig gebruik van hun middenas en uitzonderlijke blokkering brachten ze het vlaggenschip van Compaen aan het wankelen. Het resulteerde in een spannende vijfsetter, waarin de 1e divisionist voor de verrassing van de dag zorgden.

De wedstrijden tussen Inter Rijswijk en Compaen kunnen ware clashes worden genoemd. Beide teams halen vaak het slechtste en beste bij elkaar naar boven binnen de volleyballijnen. De strijd was zeker aanwezig, maar het beste volleybal was er naar 4 om 5 sets wel af. De Rijswijkers starten de eerste set sterk. De passlinie onder aanvoering van Vito Meulenberg was stabiel. Daarbij wist spelverdeler Pim Mossel regelmatig zijn middens Roel Oude Nijhuis en Jacob Krijnsen te vinden.  Vooral Roel Oude Nijhuis kreeg de mogelijkheid van de Oostzaaners om naar hartenlust te scoren. De mannen van Compaen gaven in set twee flink wat tegengas. Een dip die Inter Rijswijk eerder die dag ook kende tegen Next Volley kwam weer bovendrijven. De Rijswijkse blokkering had geen vat op de aanvallers van de gasten. Boven de 20 kwamen de Rijswijkers uiteindelijk te kort en zag de tweede set aan zijn neus voorbij gaan. In de derde set werd er met sterk service-series van Daniel Bassie en Jacobs Krijnsen een belangrijk gat geslagen. Met hard werken, onder aanvoering Noud Doornheim, werd er gestreden voor iedere meter en ieder punt. In de derde set kwam er meer stabiliteit bovendrijven, waarbij de setwinst en de dagwinst de Rijswijkers niet meer kon ontgaan. In set vier lieten Jon Sybren de Jong en Max van Straten zien hoe er geblokkeerd moest worden. Jeffrey van Wijk kende geen problemen aan de buitenkant en wist meermaals het Oostzaanse blok te verschalken. In de tweede wedstrijd lieten de mannen van Inter Rijswijk zien, dat ze groeiende zijn in het niveau.

De bekercompetitie krijgt een vervolg voor Inter Rijswijk. Op de kortste dag van het jaar, zal het bekeravontuur verder gaan. De strijd in de competitie gaat vanaf volgende week verder. Donki Sjot komt naar sporthal de Altis te Rijswijk. Twee keer winst in de bekercompetitie, smaakt naar meer…om half 8 barst de strijd los.