De mannen van Inter Rijswijk gaan weer beginnen

Na een korte zomerstop zijn de Rijswijkse volleybalmannen weer begonnen met de training. De voorbereiding van seizoen ‘22/’23 zal kort en krachtig zijn. Op 17 september start het seizoen met de eerste competitiewedstrijd.

Trainer/coach Willem Jan van Yperen schotelt zijn team een pittige voorbereiding voor. Zaterdag 20 augustus zal hij zeker voorbereidingen treffen voor de BBQ. Als voorgerecht heeft hij tegenstander VCV uitgenodigd in sporthal de Altis.

De weken daarna zal het eerste mannenteam van Inter Rijswijk de vriendschappelijke degens kruisen met eredivisionist ZVH, een vierkamp in Sliedrecht met onder andere toppers uit de topdivisie Sliedrecht Sport en Tilburg en als afsluiter, word de achtste finale van de beker herhaald, tegen eredivisionist VCN. 

Mooie affiches en sterke tegenstanders, om in korte tijd het team weer klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. In de selectie van Coach van Yperen zijn de wisselingen beperkt gebleven. Het vertrek van diagonaal Peter Veldman en libero Jurriaan Vink werd al in een vroeg stadium opgevangen.

Als nieuwe speler in heren 1 maakt Jacob Krijnsen de overstap vanuit het tweede team van Inter Rijswijk. Jacob, zal met zijn 2,10+, de gemiddelde lengte van het team zeker omhoog halen. Daarnaast zullen zijn capaciteiten op het midden en diagonaal ingezet gaan worden.

Verder heeft Inter Rijswijk een nieuwe libero gevonden. Vito Meulenberg komt over vanuit het Katwijkse RVV. Dit heeft een enkel huishouden op zijn grondvesten doen schudden. De Delftenaar trekt het gele tricot aan in het eerste team. Hij zorgt in ieder geval dat de gemiddelde leeftijd iets zal stijgen, maar daarnaast verstevigd hij met zijn belangrijkste capaciteiten de pass en verdedigingslinie van de Rijswijkers.

Naast dit nieuwe duo, blijft de huidige selectie bij elkaar. De spelverdeling ligt in de handen van Daniël Bassie en Pim Mossel. Naast Jacob Krijnsen op de diagonaal, zal Max Van Straten excelleren op de dia-positie en menig vinger, blok en verdediging omzeilen. Op het midden gaan Jon Sybren de Jong, Roel Oude Nijhuis en Bart-Jan Stolk de gaatjes dichtlopen in het blok en hun aanvallende kunsten vertonen. En tot slot hebben we, niet te passerende, passer-lopers met Noud Doornheim, Jeffrey van Wijk en Kees de Hoogh.

Zaterdag zal om 12 uur het eerste voorbereidingsfluitsignaal klinken, in de Altis. De kantine is schoon, het bier staat koud en de selectie compleet. Een mooi begin van het nieuwe seizoen.

Redactie en foto: Inter Rijswijk