Inter Rijswijk wint binnen het uur bij Protos

Na een lesje stabiliteit tegen VV Utrecht (3-1 verlies) en een quarantaineweekje waarvoor de wedstrijd met Taurus H2 moest wijken, mochten de mannen uit Rijswijk tegen de Utrechtse studenten van Protos aantreden. Vorig seizoen bleken de studentikoze mannen van Protos een geduchte tegenstander. Aangezien beide teams veel wisselingen hebben ondergaan, kon het op voorhand weer een spannende strijd worden.

Inter Rijswijk ging om uiteenlopende redenen met een beperkte selectie naar Utrecht. Casper Haanappel mocht het gele liberotricot aantrekken bij afwezigheid van langstudeerder (Jurriaan) Vink. ‘Jonkie’ Kees de Hoogh startte in de basis als passer/loper vanwege de afwezigheid van Jeffrey van Wijk. Vanaf punt 1 liet Inter duidelijk merken dat er voor de universiteitsklanten weinig te halen viel. Kees stond zijn mannetje in de passing. Dankzij zijn stabiele passing kon spelverdeler Pim Mossel een goede binding met zijn midmannen Jasper de Jong en Roel Oude Nijhuis tentoon spreiden; zij scoorden aan de lopende band. De eerste set eindigde met 19-25 in het voordeel van Inter. Set twee werd wat slap gestart, met een gelijk opgaande strijd met veel fouten in de eerste 10 punten tot gevolg. Coach Willem Jan van Yperen greep in met een time-out. Na deze onderbreking excelleerde Noud Doornheim in zijn bekende aanjagersrol en stond Casper Haanappel zijn mannetje als stand-in libero. Peter Veldman kon menig bal oplossen en scoren. Ook ditmaal kwamen de studenten niet tot 20 punten. De laatste set zette Inter Rijswijk in het begin van de set aan. De aanvallers kregen alle vrijheid te scoren bij de Utrechtse studenten. Binnen een uur na aanvang van de wedstrijd stond er 0-3 (19-25/18-25/19-25) op het scorebord. De overwinning werd fluisterend gevierd.

Aanstaande week mogen de mannen van Inter Rijswijk weer volop trainen. Komende zaterdag zal Sliedrecht Sport Heren 2 welkom worden geheten in een lege Marimba.

Verslag door Pim Mossel; foto door Yunsong Yan.